Dezerti

Talijanski Tiramisu

pngegg (52)
Neodoljivog Ukusa

Talijanski Tiramisu u Čaši

Pjenasto miksajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko. U dobivenu kremu lagano umiješajte mascarpone. Tucite bjelanjke s prstohvatom soli, snijeg umiješajte u kremu. Skuhajte kafu, dodajte amaretto, ohladite na 30 °C. Umačite piškote u kafu, natrgajte na manje komade i stavite na dno čaše (računajte ¾ piškote na dno), zatim dodajte kremu, ponovno komadiće piškote, kremu, komadić piškote, završite kremom, odložite u hladnjak. Prije posluživanja pospite kakao prahom. S obzirom da jaja nisu termički obrađena, savjetujemo vam da tiramisu konzumirate unutar 3 sata
Puter

  • 500 g mascarpone sira

Bjelanci

  • 5 Bjelanaca

Vanila

  • 1 Vanilin šećer

Kakao

  • 20 g kakao praha

Kakao

  • 100 ml kafa expreso

Žumance

  • 5 žumanjaka

So

  • 1 Prstohvat soli

Šećer

  • 100 g Šećer

Mljeko

  • 50 ml mlijeka

Amaretta di sorano

  • 40 ml amaretta di sorano

Piškota

  • 12 Piškota

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *