Večera

Tjestenina s Graškom i Salamom

Tjestenina s graskom i salamom
Lagan i Jednostavan Obrok

Tjestenina s Graškom i Salamom
Za Svačiji Ukus

Tjesteninu stavite kuhati u slanu kipuću vodu i kuhajte 2 minute manje nego što piše na uputama na pakiranju. Dok se tjestenina kuha, sitno nasjeckajte salamu i pržite na maslinovom ulju, na laganoj vatri, oko 4 minuta, dok nije postala hrskava. Izvadite je iz lonca i u njega dodajte grašak i sitno sjeckani bijeli luk. Dinstajte 5 minuta, miješajući, tako da se dio graška usitni. Jaje izmutite s ribanim sirom. Kad je tjestenina gotova, sačuvajte 2 dl vode u kojoj se kuhala, a nju ocijedite i dodajte u lonac s graškom, dobro miješajući. Dodajte 1 dl vode u smjesu s jajima i dobro promiješajte. Maknite lonac s vatre ostavite 1 minutu da se lagano rashladi, tako da tjestenina nije prevruća. U tjesteninu ulijte smjesu od jaja i miješajte dok tjestenina nije ravnomjerno obložena umakom. Po potrebi dodajte još vode u kojoj se tjestenina kuhala. Provjerite nedostaje li jelu soli i bibera, pa prilagodite količinu začina. Poslužite sa hrskavom salamom. Prijatno!
Maslinovo Ulje

  • 15 ml Maslinovog Ulja

Salama

  • 200 gr Salame

Ribani Sir

  • 40 gr Ribanog Sira po Želji

So

  • Po Solite po Želji

Grašak

  • 2 Konzerve Graška

Bijeli Luk

Dvije Jedinke Bijelog Luja

Špagete / Rezanci

  • 400 gr Špageta ili Rezanaca

Jaja

  • 2 kom Sviježi Jaja

Biber

  • Po Biberite po Želji

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *