Ručak

BBQ Rebra na grillu

Iako su sočna za prste polizati, predlažemo da BBQ rebra na grillu ipak poslužite s povrćem ili krumpirićima i svježom sezonskom salatom.

Priprema

1.

BBQ Teleća Rebra začinjena paprikom i drugim začinima, vakumirana i sporo kuhana u Sousu su već gotova.

2.

BBQ umak pripremite tako da crvenoj paprici dodate ocat, šećer i sol te izmiješate u pastu. Pasti od crvene paprike dodajte ljuti ketchup, malo svježe mljevenog bibera, đumbir, sitno narezani luk, narezani mladi luk, ocijeđeni sok limete. Sve dobro promiješajte i umak je gotov.

3.

Povrće za gril narežite na veće komade ( i nemojte ih prepeći kod pripreme). Tikvicu narežite na deblje ploške, malo u koso, kukuruz prerežite na pola, a papriku i luk također prerežite po pola.

4.

Na zagrijanu rešetku grilla stavite komade povrća i komade rebra. Rebra pecite sa svake strane 3-4 minute. Na grillu popecite i prerezano pecivo.

5.

Meso je vrlo mekano, na dasci ga narežite, a zatim vrlo lako i jednostavno izvadite kosti.

6.

Na pecivo nanesite pripremljeni BBQ umak, pa po njemu bogato rasporedite meso.

Posluživanje

Preko mesa posložite pečeno povrće, poklopite drugim dijelom peciva i poslužite.

Savjet

BBQ možete poslužiti i uz hrskave kroumpiriće i coleslaw salatu.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektan obrok online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba  internet dostava Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *