Dezerti

Bogate Ukusan Kreativne Palačinke

Bez obzira je li riječ o fettuccini palačinkama narezanima na trake, mini roladama s double choco kremom ili punjenim torbicama, zazubice rastu zajedno sa znatiželjom da otkrijemo koje se slatko iznenađenje krije u njima.

Fettuccini palačinke:
1.

U posudu prikladnu za miješanje uspite sadržaj vrećice za palačinke i dodajte 400 ml vode. Miksajte električnom miješalicom 2 min da dobijete glatku smjesu. Ostavite odmarati 15 minuta.

 

2.

Zagrijte tavu za palačinke (Ø22- 24 cm) i kapnite nekoliko kapi ulja. Stavite smjesu u tankom sloju i ispecite tanke palačinke (8-10 palačinki). Između pečenja ponovno kapnite nekoliko kapi ulja.

3.

Za pripremu sladoleda upotrijebite Dolcela Premium desert Choco vanilla.
U posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu vanilija deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.

4.

U drugu posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu čokoladnog deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.

5.

Tako pripremljeni desert izlijte u posudu za zamrzavanje i smrznite. Za jednu osobu nekoliko palačinki narezanih na srednje debele rezance, oko 1 cm stavite u širu zdjelicu ili duboki tanjur.

6.

Pripremljene palačinke na tanjuru obilno „prošarajte“ Lino Ladom Nougat i Lino Ladom Milk.
Na sredinu stavite kuglicu sladoleda pripremljenog od Choco vanilla deserta, posipajte narezanim voćem i odmah poslužite.

7.

Savjet: Za nanošenje Lino Lade na palačinke možete koristiti slastičarsku vrećicu s malim otvorom.
Vrijeme pripreme: 50 minuta.

Mini rolade s double choco kremom:
1.

U posudu prikladnu za miješanje uspite sadržaj vrećice za palačinke, kakao i dodajte 400 ml vode. Miksajte električnom miješalicom 2 min da dobijete glatku smjesu. Ostavite odmarati 15 minuta. Zagrijte tavu za palačinke (Ø 24 cm) i kapnite nekoliko kapi ulja.

2.

Stavite smjesu u tankom sloju i ispecite tanke palačinke (8-10 palačinki). Između pečenja ponovno kapnite nekoliko kapi ulja.

3.

Za nadjev, u posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine svijetlu kremu Double choco deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.

4.

U drugu posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za tamnu kremu Double choco deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.

5.

Dvije palačinke stavite jednu na drugu tako da se djelomično preklapaju i da dobijete dužu roladu. Na površinu palačinki stavite dio svijetle kreme, poravnajte. Preko svijetle kreme namažite tamnu kremu i sve zajedno savijte kao roladu. Stavite u hladnjak na nekoliko sati.

6.

Za čokoladni preljev ganache, natrganu čokoladu prelijte vrelim slatkim vrhnjem i miješajte da se otopi i dobije glatki preljev.

7.

Roladu narežite na 3 dijela da dobijete manje roladice. Roladice prelijte čokoladnim preljevom ganache. Nutella-u zagrijte u toploj vodenoj kupelji i pomoću slastičarske vrećice sa malim otvorom ukrasite rolice.

8.

Savjet: Palačinke ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih nadjenite kremom i sve dobro ohladite.
Vrijeme pripreme: 50 minuta.

Banana

1.25KM7.50KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Čokolada Za Kuhanje Menaž Štark 100gr

1.35KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Kiselo Vrhnje Sa Sir 25%mm 850gr Meggle

4.89KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Mlijeko Trajno 1L Milkos

1.29KM
Torbice iznenađenja:
1.

U posudu prikladnu za miješanje uspite sadržaj vrećice za palačinke, kakao i dodajte 400 ml vode. Miksajte električnom miješalicom 2 minute da dobijete glatku smjesu. Ostavite odmarati 15 minuta.

2.

Zagrijte tavu za palačinke (Ø 24 cm) i kapnite nekoliko kapi ulja. Stavite smjesu u tankom sloju i ispecite tanke palačinke (8-10 palačinki). Između pečenja ponovno kapnite nekoliko kapi ulja.

3.

Za kremu, u posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu vanilija deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.

4.

U drugu posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu čokoladnog deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.

5.

Pričekajte 3 minute da se kreme stisnu, prije nego ih kasokom naizmjence raspodijelite.
Na sredini palačinke stavite kasiku svijetle kreme, zatim tamne kreme pa ukrasite Milka Namaz ili Lino Ladom Milk ili kombinacijom obje Lino Lade. Posipajte nasjeckanom čokoladom.

6.

Palačinku skupite u zavežljaj i zavežite trakicom naranče. Tako pripremite i ostale palačinke.
Poslužite odmah.

7.

Savjet: Za trakice naranče narežite koru neprskane naranče na dugačke trake debljine do pet milimetara.
Vrijeme pripreme: 50 minuta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *