Dezerti

Cheesecake s jagodama

Omiljene jagode usitnite u pire i obogatite njima kremu od sira. Idealno osvježenje u kolaču koji se ne peče.

Priprema

1.

Mješavini za podlogu dodajte kakao, ulijte mlijeko i promiješajte. Dodajte rastopljeni maslac, dobro promiješajte i rasporedite u kalup za torte Ø 24 cm. Mješavinu utisnite da dobijete jednoličnu podlogu i stavite u frižider na 20 minuta.

2.

Jagode, vanilin šećer i limun šećer zagrijte do vrenja i kuhajte na laganoj vatri nekoliko minuta.

3.

Omekšale jagode usitnite u pire i ohladite.

4.

U hladno mlijeko uspite mješavinu za kremu i miješajte mikserom da dobijete kremu (3 minute). Dodajte sir i hladan pire od jagoda te sve dobro promiješajte. Kremu nanesite na podlogu u kalupu i poravnajte.

Jagode

3.50KM14.00KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Mlijeko Sviježe 3,2%mm 1L Meggle

1.55KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Sir Mascarpone 500gr Galbani

7.59KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Vanilin Šećer 5/1 50gr Bonito

0.70KM
5.

Pomiješajte sadržaj vrećice preljeva za torte sa šećerom i 3 kasikice hladne vode. Ostatak vode zagrijte do vrenja, maknite s vatre i ulijte pripremljenu smjesu. Miješajući ponovo zagrijte do vrenja. Preljev hladite nekoliko minuta (dok se ne počne stvrdnjavati) i pažljivo prelijte preko torte.

 

Posluživanje

Poslužite ohlađeno.

 

Savjet

Dio jagoda možete staviti preko torte prije prelijevanja preljeva za torte.

Sastojci

1 Cheesecake Dolcela
60 g maslaca
3 kasikice kakaa u prahu
250 ml mlijeka
500 g jagoda
1 Limun šećer Dolcela
1 Crveni preljev za torte Dolcela
2 kasikice šećera (40 g)
250 ml vode

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektnu Cheesecake s jagodama tortu online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *