Piletina

Corn dogs s umakom od senfa i meda

Nađe li se na jelovniku kobasica uronjena u tijesto i pržena u ulju, pogađate da je riječ o popularnom corn dogs. Predlažemo uz njega još i umak od majoneze, senfa i meda.

Priprema

1.

Kobasice prerežite na pola i svaku polovicu nabodite na drveni štapić za ražnjiće (10 komada).

2.

Palenti dodajte brašno, prašak za pecivo, slatku papriku, malo soli i bibera te pomiješajte s mlijekom. Smjesu stavite u usku, visoku čašu.

3.

U širokoj posudi zagrijte ulje na jakoj vatri. Kad mislite da je dovoljno vruće, umočite jedan drveni štapić i ukoliko se oko njega počnu raditi mjehurići, ulje je spremno. Smanjite vatru na najmanju.

4.

Svaku kobasicu pomoću štapića uronite u smjesu, pustite da se višak smjese iscijedi pa stavite u ulje.

5.

Pržite 3-4 minute sa svake strane, tj. dok tijesto ne dobije lijepu boju. Nemojte pržiti više od tri kobasice istovremeno kako se ulje ne bi ohladilo. Ako primijetite da se oko tijesta ne rade mjehurići, pojačajte vatru.

 

Dodaj u korpu
Zatvori

Brašno TIP-400 1kg Klas

1.85KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Franck Crni Mljeveni Biber 50gr

2.50KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Kobasica Visočka Krajiška Ljuta 400gr Semić

2.85KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Ulje Suncokret 1L Floriol

2.95KM

 

6.

Kobasice stavite na papirnati ubrus da se ocijedi višak masnoće.

7.

Umak pripremite tako da pomiješate majonezu, senf, med, malo soli i mljevenog papra.

Posluživanje

Tople corn dogs poslužite s umakom.

Savjet

Štapiće možete ubosti u corn dogs i nakon prženja.

Sastojci za 5 osoba

150 g Zlato polje palente

250 ml mlijeka

ZA UMAK:

1 kasika Senf  Thomy

Vegeta Maestro crni papar

3 kasika majoneze
1 kasika meda
sol

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *