Ručak

Ćufte u umaku od paradajza s pire krompirom

Jedno od jela na čiji se spomen rado vraćamo u djetinjstvo su ćufte u umaku od paradajza s pire krompirom. Možete ih pripremiti u pola sata i prizvati mirisna sjećanja.

Priprema

1.

Krompire ogulite i narežite na manje komade.

2.

Stavite ih u posudu s posoljenom vodom i kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju (20-25 minuta)

3.

Krompir ocijedite, dodajte mu puter i kiselo vrhnje pa ga pomoću gnječilice za krumpir usitnite u pire. Popaprite i po potrebi posolite.

4.

Ćufte u umaku od paradajza stavite u posudu pa zagrijte na srednje jakoj vatri do vrenja i još 3-4 minute.

Posluživanje

Ćufte u umaku od paradajza poslužite s pire krompirom te zelenom salatom.

Savjet

Po želji po ćuftama pospite svježe narezan bosiljak.

Sastojci za 2 osobe

1 Ćufte u umaku od paradajza Podravka (400 g)
3 srednje velika krompira
1 kasikica putera

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *