Dezerti

Desert pudinga od čokolade s čokoladnim preljevom

Jednostavna i provjerena kombinacija usrećit će vaše najdraže jer čokolada sa čokoladom može također biti dobra kombinacija, a uz liker od narandže bit će to pravi užitak.

Priprema

1.

Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i 5 kasikica mlijeka da dobijete homogenu smjesu.

2.

Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, maknite s vatre i umiješajte razmućeni puding. Kuhajte 1-2 minute uz miješanje, dodajte narandže koricu te vruć razlijte u čaše i ostavite da se hladi.

3.

Umak pripremite tako da zagrijete vrhnje za kuhanje, maknite s vatre i dodajte čokoladu natrganu na kockice. Miješajte dok se čokolada ne otopi da dobijete umak. Na kraju umiješajte liker i ohladite.

Posluživanje

Hladni puding poslužite preliven čokoladnim umakom. Po želji ukrasite šlagom, voćem ili čokoladnim ostrušcima ili nasjeckanim pistacijama, lješnjacima…

Savjet

Umjesto likera od narandže, možete staviti neki drugi, primjerice višnju. Puding dobro ohladite prije posluživanja.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektan dezert online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba  internet dostava Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *