Dezerti

Egzotični smoothie

Smoothie je pojednostavljeni način kako unositi voće u organizam a da ga pritom na zanimljiv način prezentirate sebi i prijateljima.

Priprema

1.

Narežite par jagoda na kriške i posložite s unutarnje strane staklenke počevši slaganje od dna prema gore, tako da imate jasan vidljivi presjek jagode kroz staklo.

2.

Ogulite mango i bananu. Jedan dio manga narežite na komade i zamrznite, ostatak izblendajte u blenderu s ocijeđenim narančinim sokom. Bananu ogulite, narežite na komade, ubacite u blender i izmiksajte s narančinim sokom. Sada imate dvije kremaste strukture voća koje možete spojiti.

3.

Za treći sloj izmiksajte u blenderu do kremaste strukture banane, svježe jagode, malo mlijeka, jogurt od jagoda ili obični (kada ga izmiksate s jagodom dobivate jogurt of jagoda).

4.

Sada kada imate sve elemente možete složiti svoj savršeni smoothie. Započnite s banana smoothijem, ulijte u staklenku i nakon toga pospite s pripremljenim posipom. Nakon toga ponovite postupak sa jagodama, smoothijem i završite s kremastim mangom i komadima manga po vrhu.

Posluživanje

Ohladite u frižideru teglicu, staklenu bocu ili ako nemate onda prozirnu čašu.

Savjet

Možete koristiti niskokalorični jogurt od jagode, a može i običan.Vanilija, badem ili med također su dobra kombinacija, a šećer nemojte koristiti u ovim voćnim  kombinacijama, jer voće ima sasvim dovoljno svojih prirodnih voćnih šećera.

Zamrznuto voće u kombinaciji s narančinim sokom bolje će se ponašati u ovakvom načinu rađenja smoothieja.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektan smoothie online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba  internet dostava Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *