Dezerti

Gluten free čokoladna kikiriki torta

Slasna čokoladna torta s naglašenim okusom kikirikija razveselit će sve koji žele uživati u kremastim desertima, a pritom izostaviti brašnaste proizvode, jer dolazi u gluten free verziji.

Priprema

1.

Rernu zagrijte na 180°C.

2.

Mješavinu za kolač uspite u posudu i dodajte šećer, jaja, ulje i vodu. Sve zajedno miješajte mikserom (na srednjoj brzini) 2 – 3 minute dok ne dobijete glatko tijesto.
Na kraju umiješajte komadiće čokolade iz pakiranja.

3.

Kalup za tortu Ø24 cm premažite puterom i stavite na dno papir za pečenje. Smjesu nanesite ravnomjerno u pripremljeni kalup. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.

4.

Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu. Kad se ohladio, izvadite ga iz kalupa, skinite papir i vratite u kalup.

5.

Prašak za puding pomiješajte sa šećerom.

6.

Od hladnog mlijeka oduzmite 5 kasikica i dobro ih promiješajte sa smjesom pudinga i šećera. Ostatak mlijeka zakuhajte, maknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding. Vratite na vatru, pa miješajući kuhajte 1 – 2 minute.

Dodaj u korpu
Zatvori

Čokolada Za Kuhanje Menaž Štark 100gr

1.35KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Mladi Sir 250g President

2.75KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Mlijeko Lacto Free 1,5%mm 1L Meggle

1.89KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Puding Čokolada 3+1 gratis Dolcela Podravka

1.70KM
7.

Vrući puding uspite u drugu posudu, prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Ohlađenom pudingu dodajte putera sobne temperature i dobro izmiješajte da dobijete kremu.

8.

Zatim umiješajte krem sir i dobivenu kremu nanesite u kalup preko podloge od Muffinsa. Poravnajte i stavite u frižider dok pripremate drugu kremu.

9.

Šlag 5+ istucite do željene čvrstoće, dodajte krem sir, pa izmiješajte da dobijete glatku kremu. Nanesite ju preko prve kreme i poravnajte.

10.

Slasticu držite u frižideru nekoliko sati prije nego skinete kalup.

11.

Za ganache, čokoladu nasjeckajte i prelijte vrelim slatkim vrhnjem. Nakon što odstoji 3 minute promiješajte da se čokolada otopi. Miješajte i kad se malo ohladi, dobije željenu gustoću prelijte preko torte.

Posluživanje

Tortu ukrasite sjeckanim kikirikijem.

Savjet

Čokolada i kikiriki savršeno se sljubljuju o ovoj kremastoj, ukusnoj torti koje je u potpunosti bez glutena. Ukoliko ste ljubitelj kikiriki putera, dio ulja za pripremu muffins-a zamijenite kikiriki puterom

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektnu tortu online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *