Dezerti

Havana torta

Nekad U Mostaru je bila slasticarna koja je priremala ovu tortu, zavolila je kao mala i danas po nekad pripremim svojoj porodici…

Priprema

1.

ispecite ljesnjake, ja ih pecem u tavici uz neprestano okretanje dok ne otpukne opnica. sameljite.

2.

jadro keks sameljite i dodajte ljesnjacima. u to jos i 5 kasika cokolade. moze i bez toga, ali nemojte dodavati kako bice vam gorko. bolje nista ili narendajte mlijecnu cokoladu.

3.

to su vam kore. da bi bile jednake ja ih uspem u 5 istih casa i onda sipam i ne brinem.

4.

Umutite slag i dodajte mu secer u prahu ako volite slatko povecajte kolicinu secera, dodajte i mascarpone ja koristim Galbani nije mi voden i ne stavljam krem fix. ako uzimate neki vodeniji mascarpone onda stavite i krem fix. imate gotov fil.

 

Dodaj u korpu
Zatvori

B Aktiv LGG Smoothie Borovnica & Banana 330gr Dukat

1.85KM

Dinja

1.95KM19.75KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Maxi King Desert 35gr Kinder

1.45KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Mlijeko Sviježe 2,8%mm 1L Meggle

1.55KM
5.

u Kalup od torte 26 ili 28 koji zelite stavite na dno keks pa fil pa kes i tako ceti puta fil i zavrsavate keksom.

6.

ostavite preko noci da se stisne i ujutro dekorisite po zelji.

7.

jednostavna i brza priprema i lijep ukus

Sastojci za 10 osoba

KORE
200 g pecenih ljesnjaka
FIL
500 gr maskarponea

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *