Piletina

Hrskavi pileći prutići s medom i bijelim lukom

Piletinu narežite na prutiće i lagano posolite. U plitki tanjur stavite brašno. U jednom dubokom tanjuru razmutite jaja i lagano posolite, a u drugi stavite krušne mrvice i sezam. Piletinu uvaljajte u brašno i odmah potom u jaje, pa u smjesu s krušnim mrvicama i sezamom. Još jednom umočite prutić u jaje pa ponovno obložite smjesom sezama i krušnih mrvica. Ponovite s ostalim prutićima. Na pleh stavite papir za pečenje pa posložite prutiće tako da se ne dodiruju. Pećnicu zagrijte na 220°C. Pileće prutiće lagano prelijte tankim mlazom ulja i pecite 25 minuta. Na pola pečenja ih preokrenite.

Majoneza | Puter (50)

Meki Sir (15)

Mlijeko (65)

Sitno nasjeckajte bijeli luk. U posudu stavite med, nasjeckani bijeli luk i soja sos i stavite na laganu vatru. U hladnoj vodi razmutite kukuruzni škrob pa dodajte u smjesu s medom. Kad zakipi kuhajte 3 minute dok se umak ne zgusne. Prebacite pečene prutiće u dublju posudu, prelijte umakom i dobro promiješajte

Sastojci

  • 400 g piletine
  • 20 g glatkog brašna
  • 3  jaja
  • 130 g krušnih mrvica
  • 30 g sezama
  • 30 ml ulja
  • Sol
  • Za umak:
  • 1 bjeli luk
  • 60 g bagremovog meda
  • 15 ml soja sosa
  • 50 ml vode
  • 3 g kukuruznog škroba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *