Dezerti

Kolač od jagoda

Kad naiđete na puding od jagoda, a sezona je svježih, spojite ih u izvrsnu ljetnu poslasticu – svima drag kolač od jagoda! Manje je zahtjevan od pripreme torte, a jednako sočan i mirisan!

Priprema

1.
Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte. Smjesi postupno dodajte brašno i kakao u prahu uz neprekidno miješanje.
2.
Na kraju lagano umiješajte čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka.
3.
Smjesu ulijte u namašćen i pobrašnjen lim (vel. 25×35 cm) i pecite u zagrijanoj pećnici na 180°C 15 minuta.
4.
Prašak za puding dobro izmiješajte sa šećerom i 100 ml mlijeka. Preostalo mlijeko pustite neka zakipi, dodajte razmućeni prašak za puding i kuhajte nekoliko minuta uz neprestano miješanje.
5.
Kuhani puding prelijte preko pečenog biskvita i pustite neka se ohladi.
6.
Preko pudinga rasporedite na ploškice narezane svježe jagode na koje pomoću kista nanesite preljev za torte.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *