Riba

Losos u crvenom biberu

Hranjivu vrijednost lososa nije potrebo naglašavati, dovoljno je istaknuti njegov okus crvenim biberom, limunovim sokom i maslinovim uljem.

Priprema

1.

Losos očistite, operite, posušite i posolite.

2.

Zatim ga premažite senfom i maslinovim uljem, pokapajte limunovim sokom i ostavite 30 minuta u frižideru.

3.

Marinirani losos natrljajte zdrobljenim crvenim biberom i pecite sa svake strane oko 4 minute.

 

Dodaj u korpu
Zatvori

Franck Crni Mljeveni Biber 10gr

0.80KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Losos Dimljeni Filet 100gr Ledo

6.70KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Salata Kristal

1.20KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Voda Prirodna 1,5L Oaza

1.00KM
4.

Bulgur operite, ocijedite i kuhajte u blago posoljenoj vodi oko 10 minuta.

Posluživanje

Pečeni losos stavite na kuhani bulgur i poslužite sa zelenom salatom.

Savjet

Losos nemojte prepeći, pazite da vam meso ostane svijetlo i mekano. Losos možete marinirati i preko noći u frižideru.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektno jelo online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *