Piletina

Meksičke Tortilje s Piletinom

Meksičke tortilje s piletinom uvijek su odličan izbor tražite li nešto hranjivo i jednostavno, a zahvaljujući salati od skute, limete i avokada, ipak nešto nesvakidašnje.

Priprema

1.
Pileće filee prerežite da dobijete tanje odreske.

2.

Lagano ih posolite i pospite ružmarinom.

3.

Na nauljenu, dobro zagrijanu grill tavu stavite odreske i popecite sa obje strane do rumene boje.

4.

Pečene pileće odreske zatim narežite na štapiće.
5.
Avokado prerežite, uklonite mu košticu i koru, pa narežite na ploške.

6.

Nakapajte ga sokom pola limete.
7.
Luk narežite na kockice, a rajčice na pola.
8.
Luk, paradajz i peršin pomiješajte. Lagano posolite, pospite svježe mljevenim biberom i dodajte maslinovo ulje i sok pola limete.
9.
Tortilju zagrijte na suhoj tavi pa ju nadjenite. Prvo stavite kasiku Ajvara zatim pripremljeno povrće, ploške avokada i skutu narezanu na kockice.

 

Posluživanje

 

Poslužite odmah.

 

Savjet

 

Ukoliko koristite slaniji sir, npr. feta sir, povrće nije potrebno soliti. Skuta i feta sir jako dobro se slažu s povrćem u tortilji, ali po želji možete dodati kockice bilo kojeg vama dragog sira.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *