Dezerti

Nebeska Torta

Ovu maštovitu, šarenu i slasnu tortu u kojoj dominira okus voća, najbolje opisuje njezin naziv – nebeska torta.

Priprema

1.

Pećnicu zagrijte na 170°C .

2.

Maslacu sobne temperature dodajte šećer, vanilin šećer i dobro izmiješajte pa dodajte žumanjke. Zatim umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu podijelite na tri djela za tri kore.

3.

Razvaljajte tijesto za kore na papiru za pečenje koristeći kalup za torte Ø 24 cm da budu jednake. Na poleđinu lima za pećnicu prekrivenog papirom za pečenje stavite prvu koru.

Dodaj u korpu
Zatvori

Čokolada u Prahu 250Gr Dolcela

3.80KM

Jagode

3.50KM14.00KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Jaja Klasa A 10 Komada

2.30KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Šlag Krema Jagoda Dolcela 66gr Podravka

1.20KM

4.

Jedan bjelanjak istucite u snijeg i umiješajte 1 Cimet šećer. Smjesu nanesite na koru i pospite s 50 g listića badema. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170°C do zlatno žute boje (oko 15 minuta). Na isti način ispecite i druge dvije kore te pustite da se ohlade na sobnu temperaturu.

5.

Za nadjev istucite Šlag 5+ te umiješajte mascarpone sir i vanilin šećer. Na prvu koru nanesite dio nadjeva, posipajte voćem i prekrijte drugom korom. Lagano je pritisnite da se sastojci sljube i ponovite postupak.

Posluživanje

 

Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati prije posluživanja. Ukrasite je po želji šlagom i voćem.

Savjet

 

Ako vam je jednostavnije, tortu možete oblikovati pomoću obruča kalupa za torte kojega skinite kada se dobro ohladi.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *