Doručak

Palačinke s bananom, Zobenim pahuljicama i Kikiriki puter

Mi Volimo Šta Kuhamo

Kako Mi Pravimo Palačinke

Bananu nalomite na manje komade, dodajte joj biljno mlijeko, vanilijin ekstrakt, prašak za pecivo, prstohvat soli i zobene pahuljice. Usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Ostavite da tijesto odmori 10 minuta na sobnoj temperaturi. Dodajte kokosovo ulje u tavu i zagrijte na srednje laganoj vatri. Nakon što kokosovo ulje postane sjajno smanjite vatru na sasvim nisku i na tavu stavljajte po žlicu tijesta za jednu palačinku. Kuhajte 4 minute, dok se mjehurići ne počnu pojavljivati na površini. Preokrenite palačinku i kuhajte još 3 minute, dok palačinke ne porumene i s druge strane. Ponovite s preostalim tijestom. Gotove palačinke servirajte s maslacem od kikirikija i voćem.
flour (2)

1. Satojak

  • 170 g Bio zone zobenih pahuljica

milk

2. Sastojak

  • 300 ml Bio zone biljnog mlijeka

bananas

3. Sastojak

  • 1 Banana

flour (2)

4. Sastojak

  • 6 g Sweet chef praška za pecivo

Palacinka
peanut-butter

5. Sastojak

  • 60 Kikiriki puter

salt-shaker

6. Sastojak

  • Sol

coconut-oil

7. Sastojak

  • 40 g Bio kokosovog ulja

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *