Riba

Pečeni oslić s povrćem

Začinska biljka aromatičnog okusa i mirisa – ljupačac, svojim slatkim i istovremeno pikantnim notama obogatit će pečenu bijelu ribu poput oslića.

Priprema

1.

Tikvice narežite na kriške, paradajz narežite na kockice, a masline prerežite po pola.

2.

U posudu stavite pripremljeno povrće, dodajte protisnuti bijeli luk, malo posolite i pospite i ljupčacem.
Nakapajte maslinovim uljem i promiješajte.

3.

Za prilog protisnutom bijelom luku dodajte sol i ljupčac te promiješajte.

Dodaj u korpu
Zatvori

Maslinovo Ulje Ekstra Djevičansko 1L Trenton

14.65KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Oslić Filet 1kg Ledo

12.70KM

Paradajz

1.05KM4.30KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Vino Bijelo žilavka 0.75L Hercegovina Vino

10.45KM
4.

U ribu stavite smjesom ljupčaca, a izvana ju posolite i premažite maslinovim uljem.

5.

Pripremljeno povrće stavite u posudu za pečenje. Ribu položite na povrće i pokrijte folijom. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 15 minuta. Maknite foliju i pecite još 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite odmah, uz sezonsku salatu.

Savjet

Oslić možete zamijeniti kojom drugom bijelom ribom.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektnu ribu online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *