Doručak

Pikantne pogačice

Umjesto klasično punjeni pogačica: tijesto – punjene – tijesto, ove se rade od jedinstvene smjese u koju se dodaje pašteta i stoga im je priprema ubrzana. Uz paštetu – kumin, mak i sezam posuti po pogačicama opravdavaju im naziv “pikantne”.

Priprema

1.

U prosijano brašno umiješajte puter, paštetu, malo soli i bibera i dobro ocijeđeni kravlji sir.

2.

Umijesite glatko tijesto i ostavite neka odstoji na hladnom mjestu dva sata.

Dodaj u korpu
Zatvori

Brašno TIP-400 1kg Klas

1.85KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Mladi Sir 250g President

2.75KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Pašteta Kokošija Argeta 95gr

1.75KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Tuzlanska Sol 1kg

1.00KM
3.

Na pobrašnjenoj dasci razvaljajte tijesto debljine 1 cm.

4.

Kalupom po želji oblikujte pogačice, stavite ih na pobrašnjeni lim, premažite razmućenim jajem i pospite sjemenkama po želji.

5.

Pogačice pecite u zagrijanoj pećnici na 200-220°C 20 minuta.

Posluživanje

Poslužite uz kiselo povrće i masline.

Savjet

Za izrezivanje tijesta možete upotrijebiti kalupe različitih oblika.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektno pecivo online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba  internet dostava Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *