Piletina

Piletina sa zelenim povrćem

Ukoliko je piletina najčešći izbora prilikom sastavljanja mesnoga jelovnika, svakako je iskušajte sa zelenim povrćem poput mahuna, šparoga ili brokule.

Priprema

1.

Piletinu narežite na kockice i stavite u posudu.

2.

Dodajte med, Vegetu Natur, posolite, pospite svježe mljevenim crnim biber, nakapajte ocijeđenim limunovim sokom i 1 kasika maslinova ulja. Promiješajte i ostavite marinirati 10 – 20 minuta.

3.

Povrće narežite i stavite u posoljenu zakipjelu vodu te kratko kuhajte da ostane hrskavo, a zatim ocijedite.

4.

Ohladite ga pod mlazom hladne vode da prekinete zagrijavanje i sačuvate zelenu boju.

Brokuli

4.00KM24.00KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Brzo & Fino Kiselo Vrhnje 20% m. 850g

4.20KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Pileći File na Tacni, 1kg Ovako

9.95KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Vegeta 400gr Podravka

5.25KM
5.

U woku ili većoj tavi dobro zagrijte 2 kasikicu maslinova ulja i stavite piletinu. Popecite je do zlatne boje, povremeno miješajući.

6.

Potkraj dodajte bijeli luk, zeleno povrće i sve zajedno nastavite pirjati.

7.

Jelo pospite začinom chiliem i soli ovisno o tome koliko pikantno volite.

Posluživanje

Na kraju pospite sezamom i poslužite toplo.

Savjet

Vegeta Maestro je začin koji se može dodati jelu na tanjuru ako svi ne vole jednako začinjeno.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektno jelo online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *