Dezerti

Pistaccio Cheesecake s trešnjama ili višnjama

Želite li ovu svjetski poznatu slasticu predstaviti u sasvim novom ruhu i koristiti neke od pažljivo probranih sastojaka, bacite se na posao i kroz par jednostavnih koraka dođite do vrhunskog užitka.

Priprema

1.

Podloga: Prije svega pripremite kalup za pečenje hljeba. U obliku pravokutnika (ne previsokih rubova), navlažite stijenke kalupa vodom i do vrha rubova obložite prozirnom folijom. Mješavinu za podlogu navlažite s tri jušne kasikice mlijeka i dobro izmiješajte. U prikladnoj posudi otopite 60 g putera. Dodajte mješavinu za podlogu i dobro izmiješajte te ravnomjerno rasporedite u kalup za pečenje. Utisnite kasikom da dobijete jednoličnu podlogu. Podlogu stavite u hladnjak (najmanje 20 minuta), a za to vrijeme pripremite kremu i ostale komponente.

2.

Trešnje očistite i stavite na stranu, a pistacije usitnite, ali ne presitno.

Banana

1.25KM7.50KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Brzo & Fino Vrhnje za Šlag 36% m.m. 500 g

4.14KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Kiselo Vrhnje Sa Sir 25%mm 850gr Meggle

4.89KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Višnja Smrznuta 450gr Ledo

3.70KM
3.

Krema: U 3,5 dl hladnog mlijeka usipajte mješavinu za kremu, promiješajte te nastavite miješati mikserom tri minute najvećom brzinom. Nakon toga dodajte 300 g prethodno izmiksanog svježeg sira i miješajte još pola minute srednjom brzinom. U kremu dodajte trešnje ili višnje i usitnjene pistacije, umiješanu kremu stavite na podlogu i ohladite u hladnjaku najmanje 2 h.

4.

Pri posluživanju šlag kremu okus vanilije pripremite prema uputama na proizvodu. Kremu od vanilije nanesite na vrh deblje odrezane šnite cheesecakea i ukrasite svježim listovima mente.

 

Posluživanje

Pažljivo izvadite ohlađeni cheesecake iz kalupa, maknite prozirnu foliju, narežite i poslužite hladno sa šlag kremom od vanilije Dolcela.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektnu Cheesecake online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba  internet dostava Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *