Ručak

Pohovani Palačinci

Kad je nešto pohano, uvijek se pitamo čega sve ima unutra.. 🙂 Ovdje ima taman dosta da se kaže – mmmm, fino! 😀

Priprema

1.

Priprema palačinki
Izmutite jaja, dodajte sol, zatim mlijeko i brašno dodati istovremeno i mješati. Dodati mineralne vode i onda još možda brašna po potrebi da bi se dobila željena gustoća.
Ispeći palačinke na vrućoj tavi.

2.

Priprema unutrašnjost
Pileće filee narezati na kockice te pržiti na puteru. Kada je meso skoro gotovo, dodati papriku i krastavce također narezane na kockice. Dodati muškatnog oraščića i kiselo vrhnje. Još malo ostaviti na vatri da se paprika izmekani.

3.

Punjenje palačinki
Na sredinu palačinke nanjei kasiku ili dvije punjenja (ovisi kolike su palačinke) te zamotati (način zamatanja – ili kao sarmu ili preklopiti s donje strane, pa s desne i lijeve i poklopiti s gornje strane, uglavnom, da vam se ne otvaraju! :))

4.

Pohovanje
Zamotane palačinke uvaljati u brašno, jaja te krušne mrvice te pohovati u ulju
(napomena: ulje treba biti jako vruće i treba ga biti dosta, tako da kad se smotuljak spusti da dopola bude u ulju da bi se dobro to povezalo.

5.

Kad se palačinke ispohuju, stavite ih na salvete da upiju ostatak ulja!

6.

Prijatnok! :))

Sastojci za 4 osobe

PALAČINKE

jaja
4 dcl mlijeka
oko 100ml mineralne vode

PUNJENJE

400g piletine
muškatni oraščić

ZA POHOVANJE

jaja
krušne mrvice

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *