Ručak

Punjeni pileći zabatci

Pripremite sočne zamotane piletine punjene sirom i uživajte u kulinarskoj kreaciji glavnog jela.

Priprema

1.

Pileće zabatke operite i posušite papirnatim ubrusom. Pospite ih Vegetom Natur za piletinu i dobro ih natrljajte. Pustite neka odstoje oko 30 minuta.

2.

Kada je piletina odstajala, s donje strane uz dio gdje se nalazila kost nožem s obiju strana lagano razdvojite meso.

3.

Mladi luk narežite na tanje kriške, pa ih još malo usitnite i pomiješajte s krem sirom.

4.

Dobivenu smjesu rasporedite po rastvorenim dijelovima zabataka. Razdvojene dijelove spojite, pa svaki zabatak zamotajte u 1–2 kriške purece salame, ovisno o veličini.

5.

Zabatke položite u lim za pečenje na masni papir i pecite 40 – 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Posluživanje

Punjene pileće zabatke poslužite sa sezonskom salatom.

Savjet

Za još sočnije meso, prije zamotavanja u pancetu meso namažite tankim slojem meda.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektan obrok online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba  internet dostava Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *