Večera

Ramstek s Grilla

Kako je priprema već pola obavljenog posla, tako je i tajna dobrog ramesteaka s grilla zapravo u dobroj marinadi. Poslužite ga uz šparoge, papriku i paradajz te kašiku ajvara.

Priprema

1.
Meso dobro očistite od kožica i suvišne masnoće.
2.
Posolite ga, premažite maslinovim uljem te ostavite marinirati na sobnoj temperaturi 1 sat prije pečenja.
3.
Meso stavite na dobro zagrijani roštilj (ili grill tavu) i pecite s prve strane 4 minute, zatim ga okrenite i pecite još 3 minute za srednje pečen odrezak.
4.
Ako želite više ili manje pečene odreske, promijenite vrijeme pečenja. Potkraj pečenja, meso pospite svježe mljevenim crnim paprom.
5.
Pečeno meso odložite u posudu, lagano pokrijte, ne sasvim, i ostavite da se odmori 10 minuta.
6.
Na roštilj stavite očišćene šparoge, očišćenu žutu papriku i nekoliko cherry paradajz da se malo popeku.
7.
Na tanjur za posluživanje stavite šparoge, papriku i paradajz, kašika ajvara delikates, a zatim biftek.

 

Posluživanje

 

Na svaki odrezak bifteka stavite žličicu začinjenog ili običnog maslaca da se rastopi i poslužite ga s povrćem.

 

Savjet

 

Biftek možete poslužiti i na popečenom kruhu. Kruh će upiti dio sokova iz bifteka i sve će biti vrlo ukusno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *