Salate

Salata s Kobasicom i Batatom

Kombinacija kobasice i badema zvuči kao primamljiv ručak, ali iskušajte ovu kombinaciju i kao bogatu mesnu salatu s preljevom od maslinovog ulja, limuna i ajvara.

Priprema

 

1.

Batat ogulite i narežite na kockice.

2.

Na zagrijano ulje stavite batat i popecite uz miješanje da omekša, a ujedno dobije i rumenu boju. Lagano ga posolite i pospite svježe mljevenim crnim paprom.

3.

Stavite ga u širu posudu da se ohladi.

4.

Na zagrijanom roštilju ili grill tavi ispecite kobasice uz okretanje, da budu jednolično pečene sa svih strana.

5.

Preljev pripremite tako da ajvaru dodate maslinovo ulje i svježe ocijeđeni sok limuna. Promiješajte da struktura bude kremasta.

6.

U širu posudu za salatu stavite mladu rikulu i preko nje rasporedite batat.

7.

Kobasice narežite na ploške i dodajte salati. Pospite narezanim mladim lukom i peršinom.

 

Posluživanje

 

Da bi salata bila potpuna, nakapajte pripremljenim preljevom i poslužite.

 

Savjet

 

Volite li pikantno upotrijebite Ajvar ljuti Podravka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *