Ručak

Šareni vrtlog

Kombinacija za savršenu mješavinu uz vječno zavodljivu tjesteninu siguran je preduvjet za ručak koji će se svidjeti vašim najmilijima, uživajte u ljetu i tjestenini uz špinat i pinjole.

Priprema

1.

Špinat očistite, operite i narežite na veće komade.

2.

U zdjelici pomiješajte krušne mrvice, pinjole i 25 ml vode.

Limun

1.30KM7.80KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Špinat 450gr Ledo

2.30KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Tuna u Maslinovom Ulju 120gr Rio Mare

6.90KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Ulje Maslinovo Komina 1l basso

10.45KM
3.

U veću tavicu na dobro zagrijano maslinovo ulje stavite pripremljene mrvice s pinjolima i na srednjoj vatri lagano pržite dok mrvice ne počnu dobivati blago smeđu boju.

4.

Dodajte bijeli luk, kratko promiješajte i dolijte preostalih 200 ml vode.

5.

Kada je voda zakuhala, dodajte crvenu papriku, jednu kasikicu Vegete i promiješajte.

6.

Dodajte špinat, poklopite i na laganoj vatri kuhajte oko 5 minuta.

7.

Tunu ocijedite, dodajte umaku i promiješajte.

8.

Kuhanu i ocijeđenu tjesteninu još toplu dodajte u umak, lagano, ali dobro promiješajte i uklonite s vatre.

9.

Pomoću guljača skinite limunu koricu, narežite je na tanke štapiće, pospite po tjestenini i poslužite.

Posluživanje

Pomoću guljača skinite limunu koricu, narežite je na tanke štapiće, pospite po tjestenini i poslužite.

Savjet

Umjesto špinata možete upotrijebiti i mladu blitvu.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektan ručak online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba  internet dostava Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *