Dezerti

Sladoled od jagoda

Jagodama uvijek kažite “da”! Sočne, nježne, neponovljivog okusa i zrnaste strukture, savršene su za izradu sladoleda. Ovaj vegetarijanski sladoled zasladite medom i vanilin šećerom, a umjesto s kravljim, pripremite ga s rižinim mlijekom.

Priprema

1.

Oprane jagode narežite na četvrtine i pomiješajte s vanilin šećerom i narančinim sokom

2.

Usitnite u električnoj sjeckalici, pa dodajte med i rižino mlijeko. Dobro izmiješajte i stavite u posudu za zamrzavanje.

3.

Sladoled stavite u zamrzivač na 4-5 sati.

Posluživanje

Slastičarskom grabilicom ili kasikom vadite kugle sladoleda, i poslužite ih sa svježim jagodama.

Savjet

Prije zamrzavanja, u sladolednu smjesu možete umiješati i 100 g jagoda narezanih na kockice.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektan sladoled online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *