Riba

Sočni Losos s Roštilja

Kada ne možete riješiti dvojbu između ribe i grilla, najbolje je spojiti dvije stvari i prepustiti se užitku u sočnom lososu s roštilja.

Priprema

1.
Odreske lososa premažite marinadom i ostavite oko 30 minuta.
2.
Limun narežite na kolutove, a šparogama odrežite zadebljale dijelove.
3.
Šparoge kratko blanširajte u posoljenoj vodi, ocijedite i posušite.
4.
Roštilj zagrijte, premažite ga lagano maslinovim uljem.
5.
Na njega složite kolutove limuna, a na limun marinirane odreske lososa.
6.
Pecite na roštilju oko 15 minuta, to jest dok se riba lagano ne raspada pod vilicom.
7.
Na roštilj, pokraj odrezaka lososa stavite šparoge i rajčice i pecite još oko pet minuta.
8.
Povrće nakapajte maslinovim uljem.

 

Posluživanje

 

Losos s roštilja poslužite topao s pripremljenim povrćem i ploškama limuna.

 

Savjet

 

Losos ovako pripremljen vrlo je sočan. Ako želite, potkraj možete maknuti limun i kratko ga zapeći na roštilju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *