Ručak

Tacosi s povrćem i finim preljevom

Kada želimo da se obično jelo poput tacosa istakne među svima do sada isprobanima, učinit ćemo to posebnim preljevom od jogurta, paštete, čilija, meda i peršuna.

Priprema

1.

Pileći file prerežite da dobijete 2 odreska. Lagano ga posolite i pospite svježe mljevenim biberom.

2.

Na zagrijanom ulju u tavici popecite piletinu do zlatne boje, izvadite i ostavite da se malo ohladi.

3.

Piletinu narežite na trakice, rajčicu na ploske, papriku na rezance, krastavce po pola, a zatim na ploske.

4.

Preljev pripremite tako da u zdjelicu stavite jogurt, dodate paštetu sobne temperature, prstohvat čilija, med i peršun. Dobro promiješajte pjenjačom da dobijete kremasti preljev.

Dodaj u korpu
Zatvori

Dukatos Malina & Breskva 150gr Dukatos

1.25KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Franck Crni Mljeveni Biber 10gr

0.80KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Pileći File na Tacni, 1kg Ovako

9.95KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Tortilja Bakery Classic 245gr Poco Loco

4.10KM
5.

Tortilje zagrijte na suhoj tavi da omekšaju i da se lakše mogu saviti.

6.

Na svaku tortilju stavite pripremljeno povrće, piletinu i preko svega preljev.

Posluživanje

Tortilje preklopite i poslužite.

Savjet

Umjesto piletine možete koristiti hladne ostatke od raznog pečenja.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektno tacos online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *