Dezerti

Torta ledeni vjetar

Upustite se u ledenu avanturu i uživajte!

Priprema

1.

Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Postupno dodajte šećer u prahu uz miješanje, a na kraju ocat. Lim za pečenje (30 x 40 cm) obložite papirom za pečenje i po njemu ravnomjerno razmažite smjesu od bjelanjaka.

2.

Pecite oko sat vremena u pećnici zagrijanoj na 150 °C. Kora ne smije biti suha već mekana (bjelanjci koaguliraju i postanu kompaktna smjesa). Ohlađenu koru prerežite na tri dijela.

Jagode

3.50KM14.00KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Jaja Klasa A 10 Komada

2.30KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Mlijeko Lacto Free 1,5%mm 1L Meggle

1.89KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Premium Puter 200gr Meggle

4.75KM
3.

Žumanjke i šećer izmiješajte u pjenastu smjesu te umiješajte gussnel, vanilin šećer i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja, smanjite vatru i umiješajte pripremljenu smjesu.

4.

Zagrijavajte uz miješanje i kad se smjesa zgusne, maknite s vatre, isipajte u drugu posudu i ohladite. Puter sobne temperature pjenasto istucite i umiješajte u ohlađenu kremu.

5.

Slatko vrhnje istucite u šlag i umiješajte Šlag fix.

6.

Prvu koru premažite s trećinom kreme, posložite po njoj narezane banane (nakapane limunovim sokom da ne potamne). Zatim stavite sloj šlaga i prekrijte drugom korom.

7.

Koru premažite kremom, posložite narezane jagode te premažite šlagom, pa prekrijte trećom korom. Nju premažite kremom, posložite narezan kivi i na njega nanesite šlag.

8.

Kolač ukrasite šlagom i voćem po želji.

Posluživanje

Kolač dobro ohladite i ukrasite prije posluživanja.

Savjet

Tortu možete pripremiti i s voćem iz kompota (marelice, ananas).

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektan dezert online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba  internet dostava Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *