Dezerti

Torta s malinama

Torta s malinama izuzetna je u svakom pogledu, od neobičnih spirala u podlozi pa do raskošne kreme jednostavno ukrašene svježim malinama. Za ovu tortu se stvarno vrijedi potruditi.

Priprema

1.

Odvojite žumanjke od bjelanjaka, mikserom izmiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka. Pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer i sol. Dodajte omekšali puter.

2.

Na kraju naizmjenično umiješajte snijeg od bjelanjaka i brašno koje ste pomiješali s Gussnelom i praškom za pecivo.

Dodaj u korpu
Zatvori

Jaja Klasa A 10 Komada

2.30KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Malina Smrznuta 450gr Ledo

7.65KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Premium Puter 200gr Meggle

4.75KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Šlag Sprej 250ml Meggle

3.45KM
3.

Pleh (vel. 28×38 cm) obložite pek papirom i na to izlijte pripremljenu biskvitnu smjesu. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Pečeni biskvit izvadite na vlažni ubrus, uklonite papir, zarolajte i ohladite.

4.

Zatim biskvit narežite na trake široke oko 2 cm i premažite ih marmeladom. Na dno okruglog kalupa za torte (promjera 22 cm) od sredine prema van kružno slažite trake tako da dobijete oblik velike spirale.

5.

Želatinu stavite u hladnu vodu da nabubri, a zatim je otopite u vodenoj kupelji. Čvrsto istucite slatko vrhnje, dodajte šećer, jogurt, džem od jagode i na kraju otopljenu želatinu.

6.

Smjesu izlijte u kalup na pripremljenu podlogu od biskvita i ostavite ju hladiti oko dva sata.

7.

Po površini torte rasporedite svježe maline i prelijte ih preljevom za torte.

Posluživanje

Prije posluživanja tortu odvojite od kalupa i narežite.

Savjet

Prije nanošenja preljeva tortu stavite u zamrzivač, kako se pri nanošenju preljeva ne bi topila.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektan dezert online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba  internet dostava Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *