Dezerti

Tortica na sprat

Nanižite male krugove u slojeve fine tortice i oduševite jednostavnim desertom punim tikvine kreme s dodatkom malina.

Priprema

1.

Jaja, ulje, vodu i mješavinu za tijesto miješajte emikserom dok ne dobijete glatku smjesu (2-3 minute/maksimalna brzina).

2.

Smjesu izlijte u tepsiju za pečenje (30x40cm) obložen masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 17 minuta.

3.

Pečeni biskvit izvadite i pustite da se ohladi, a zatim ga izrežite pomoću okruglog kalupa (6-8 cm).

4.

Za kremu, u hladno mlijeko dodajte slatko vrhnje i sadržaj vrećice te miješajte mikserom da dobijete kremu. Dodajte puter sobne temperature i dobro izmiješajte.

5.

Kremu stavite u slastičarsku vrećicu, nanesite je na biskvit, ukrasite malinama i poklopite drugim biskvitom.

 

Savjet

 

Kod pripreme kreme umjesto slatkog vrhnja možete dodati pire od muškatne tikve.Dobivene tortice ukrasite šlagom ili bijelom glazurom.

Od sada možete naručiti sve što Vam treba za perfektnu dezert online u bilo koje vrijeme u Sarajevu putem mimi.ba  internet dostava Sarajevo ima odličan Servis internet dostave

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *