Riba

Tuna s Grilla na Salati

Raznobojno povrće te preljev od ajvara, maslinovog ulja i bosiljka dat će toploj tuna salati s grilla poseban okus i učiniti je još primamljivijom.

Priprema

1.
Prvo pripremite povrće tako da mahune stavite kuhati u posoljenu vrelu vodu i skuhate da ostanu hrskave.
2.
Dodajte im ocijeđeni grah, narezan luk i rajčice.
3.
Preljev pripremite od ajvara, maslinova ulja i bosiljka.

Crveni Luk

1.00KM6.00KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Eva Tuna Komadi u Ulju 160gr

4.85KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Sok Multivitamin 1L Juicy

2.30KM
Dodaj u korpu
Zatvori

Ulje Maslinovo Extra Djevičansko 0,25L Ol Istria

13.10KM
4.
Odreske tune stavite na dobro ugrijani grill (ili grill tavu). Kratko ih zapecite s jedne pa s druge strane, a zatim posolite i pospite svježe mljevenim paprom.
5.
Na tanjur za posluživanje stavite povrće, preko povrća složite odreske tune, nakapajte preljevom tako da začinite povrće i tunu.

Posluživanje

Poslužite odmah toplo.

Savjet

Mahune nakon kuhanja ohladite pod mlazom hladne vode da sačuvaju boju.

Sastojci za 2 osobe

odreska tune (debljine 1,5- 2 cm)
sol
Maestro crni biber
2 kasika maslinovog ulja
150 g uskih zelenih mahuna
240 g konzerviranog Bijelog graha Podravka
½ ljubičastog luka
80 g cherry paradajz

ZA PRELJEV:

2 kasika Ajvara blagog Podravka
4 kasika maslinova ulja
2 kasika ocijeđenog soka limuna
1 kasika narezanog bosiljka

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *